Opis
Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym
Autor: Georg Weidinger
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia. Ich dieta oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże Ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. Gotuj dla zdrowia.
Tagi:
medycyna chińska ,
Spis treści
Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym
Autor: Georg Weidinger
Przedmowa
CZĘŚĆ 1. Uzdrowienie holistyczne
Bądź dobry dla swojego wnętrza
CZĘŚĆ 2. Książka kucharska
1. Akcesoria kuchenne, które znajdują zastosowanie w niniejszej książce
2. Sól, przyprawy i pędy
3. Zboża – przepisy podstawowe
4. Śniadanie
5. Zupy i dania jednogarnkowe
6. Chleb
7. Pasty do smarowania
8. Dania główne
9. Obiad niedzielny
10. Sałaty i dodatki
11. Kiedy robi się zimno
12. Słodka pokusa
13. Mleko nie od krowy
14. Wekowanie, przechowywanie, konserwowanie
15. Indeks przepisów