ŻYWIENIE W CHOROBACH PRZEWODU POKARMOWEGO
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: 2014 dodruk 2017
- Wydanie: I
- Ilość stron: 230
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788320048629
47,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 45,90 zł
Często przyczną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków.
W publikacji Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach.
Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.
CZĘŚĆ OGÓLNA
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego
CZĘŚĆ SZCZEGÓłOWA
Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejChoroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejDna moczanowa jest przewlekłą chorobą reumatyczną, którą charakteryzuje gromadzenie...
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcejChłoniaki, będące jednymi z najczęstszych nowotworów układu limfatycznego,...
czytaj więcej