
OBALAMY MITY O „NIEZDROWYM” JEDZENIU CAŁA PRAWDA NA TALERZU
- Wydawca: Vital
- Rok wydania: 2015
- Wydanie: I
- Ilość stron: 232
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-64278-90-7
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 31,50 zł
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu
Autorka: Suzanne Schäfer
Dowiedz się, kto kryje się za produktami oznaczonymi pozornie sprzyjającymi zdrowiu hasłami w stylu „wolne od…” albo „dla osób z nietolerancją…”. Zrozumiesz również, że nie istnieją żadne uzasadnienia horrendalnych cen, jakie one osiągają. Dajemy się złapać w pułapkę strachu przed pożywieniem, które ma rzekomo zabójcze właściwości. Wiele osób płaci krocie za pokarm mający chronić ich przed skutkami spożywania glutenu i innych związków. Tymczasem wiele nietolerancji nie wynika z rzeczywistego stanu ciała, ale z mylnych przekonań. Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści.
Czy pozwolisz się nabić w butelkę?
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu
Autorka: Suzanne Schäfer
Wprowadzenie
MY – ARCYDELIKATNI
1 Tęsknota za czasem minionym
2 O rzeczywistej i odczuwalnej nietolerancji pokarmowej
3 Morbus Google – Jak powstają mity chorobowe
DLACZEGO STALIŚMY SIĘ TACY WRAŻLIWI
4 Moje jedzenie i ja
5 Projekt: zdrowie
6 Odżywianie się jako religia zastępcza
7 Nowa duchowość
BIZNES Z LĘKIEM
8 Powszechne testy i terapie
9 Jak szerzy się panikę
10 Nowe produkty, nowe potrzeby
Koniec – po prostu jedz
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejChoroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejDna moczanowa jest przewlekłą chorobą reumatyczną, którą charakteryzuje gromadzenie...
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcej