
NOWOCZESNE ZASADY ODŻYWIANIA W PRAKTYCE
- Wydawca: Galaktyka
- Rok wydania: 2014
- Wydanie: I
- Ilość stron: 272
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-7579-298-0
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 31,50 zł
Książka LeAnne ma pomóc w przygotowywaniu szybkich i wartościowych posiłków po całym dniu pracy.
Dania, które można przyrządzić dzięki tej książce kucharskiej,, nie zawierają olejów i innych tłuszczów przetworzonych. Leanne używa również bardzo niewielkich ilości soli i minimalnych ilości substancji słodzących. Wielu osobom trudno zrozumieć i zaakceptować zasadę eliminacji olejów i tłuszczów z diety. Badania naukowe wskazują jednak, że powinniśmy unikać tłuszczów dodawanaych, zwłaszcza w przypadku podwyższonego ryzyka chorób zwyrodnieniowych lub po zdiagnozowaniu takiej choroby (np. choroby serca, nowotworu, cukrzycy i innych zaburzeń metabolicznych czy otyłości).
Wstęp
Chleby i babeczki
Dania śniadaniowe
Przystawki i sałatki
Zupy i gulasze
Kanapki
Dania główne
Przekąski
Desery
Opryszczkowate zapalenie skóry wywołuje charakterystyczne zmiany skórne, które...
czytaj więcejCukrzyca ciążowa to specyficzna forma cukrzycy, która rozwija się w trakcie ciąży,...
czytaj więcejChoroba Leśniowskiego-Crohna to schorzenie, które charakteryzuje się obecnością...
czytaj więcejDowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejChoroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejDna moczanowa jest przewlekłą chorobą reumatyczną, którą charakteryzuje gromadzenie...
czytaj więcejChoroba syropu klonowego (MSUD), mimo swojej pozornie łagodnej nazwy, stanowi poważne...
czytaj więcej