Opis
Dieta w chorobach trzustki – co jeść, a czego unikać. 130 przepisów na dania, które wzmocnią Twoją trzustkę
Autor: Elke Silberzahn, Eva-Maria Lange, Dr med. Reinhard Singer, Waltraud Eggstein
Z tej rzetelnej książki, która jest niezwykle pomocnym przewodnikiem, a jednocześnie książką kucharską goszczącą w twojej kuchni, dowiesz się, jaką zastosować dietę w celu regeneracji trzustki, a także kiedy masz problemy z trzustką. Co możesz jeść, aby żywienie nie było dla ciebie problemem, a przyjemnością. Jakie dania są odpowiednie, a których powinieneś unikać. Autorzy wyjaśniają, dlaczego „ciepłe potrawy” są łagodniejsze i łatwiejsze do strawienia. A także udzielają odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania przez osoby zmagające się z problemami trzustki.
Spis treści
Dieta w chorobach trzustki – co jeść, a czego unikać. 130 przepisów na dania, które wzmocnią Twoją trzustkę
Autor: Elke Silberzahn, Eva-Maria Lange, Dr med. Reinhard Singer, Waltraud Eggstein
1. Choroby trzustki
- Co robi trzustka
- Działanie enzymów i insuliny
- Przewlekłe zapalenie trzustki
- Rak trzustki
- Inne problemy i zaburzenia
- Operacje trzustki
2. Prawidłowe jedzenie przy chorobach trzustki
- Tłuszcze i preparaty enzymowe
- Węglowodany a cukrzyca
- Lekkie dania gotowe
3. Przepisy - smaczne i lekkie