100 PRZEPISÓW DLA DIABETYKÓW
- Wydawca: Medyk
- Rok wydania: 2021
- Wydanie: I
- Ilość stron: 192
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788366866072
41,40 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 35,10 zł
100 przepisów dla diabetyków
Autor: Aleksandra Cichocka
Książka zawiera 100 przepisów dla diabetyków oraz przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych produktów o niskim, średnim i wysokim IG; tabelę zawartości WW w wybranych produktach; talerz całodziennej diety diabetyka z objaśnieniami. Każdy przepis zawiera wyliczoną wartość kaloryczną i odżywczą oraz wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe. W publikacji zamieszczono kilkadziesiąt zdjęć potraw i produktów.
100 przepisów dla diabetyków
Autor: Aleksandra Cichocka
Płatki
Pasty
Zupy
Ryby
Dania mięsne
Dania bezmięsne
Sałatki i surówki
Desery
W diagnostyce cukrzycy bardzo ważny jest peptyd C. Jest on nieaktywnym biologicznie...
czytaj więcejHomeostaza, oznaczająca wewnętrzną równowagę organizmu, jest niezwykle istotnym...
czytaj więcejTrójglicerydy to typ tłuszczów występujących w organizmie człowieka. Mają...
czytaj więcejCholesterol HDL odpowiada za ochronę zdrowia sercowo-naczyniowego. Zadaniem HDL jest...
czytaj więcejZarówno genetyczne czynniki ryzyka, jak i styl życia przyczyniają się do wzrostu...
czytaj więcej