KUCHNIA DIABETYKÓW
- Wydawca: Astrum
- Rok wydania: 2014
- Wydanie: IV
- Ilość stron: 152
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-7277-748-5
35,55 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 27,55 zł
Cukrzyca jest chorobą cywilizacyjną, która dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. Choroba ta to skutek coraz wyższego poziomu życia. Do jej rozwoju przyczyniają się podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Autorka chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. Kuchnia diabetyków zawiera najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe.
Tagi: cukrzyca odżywianie ,
W diagnostyce cukrzycy bardzo ważny jest peptyd C. Jest on nieaktywnym biologicznie...
czytaj więcejHomeostaza, oznaczająca wewnętrzną równowagę organizmu, jest niezwykle istotnym...
czytaj więcejTrójglicerydy to typ tłuszczów występujących w organizmie człowieka. Mają...
czytaj więcejCholesterol HDL odpowiada za ochronę zdrowia sercowo-naczyniowego. Zadaniem HDL jest...
czytaj więcejZarówno genetyczne czynniki ryzyka, jak i styl życia przyczyniają się do wzrostu...
czytaj więcejDowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejTSH to hormon wydzielany przez komórki zasadochłonne przedniego płata przysadki...
czytaj więcejBadanie OB polega na pomiarze szybkości opadania erytrocytów. Odczyn Biernackiego...
czytaj więcejMocznik to związek w organizmie człowieka, będący końcowym produktem metabolizmu...
czytaj więcej