ŻYWIENIE W CHOROBACH PRZEWODU POKARMOWEGO
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: 2014 dodruk 2017
- Wydanie: I
- Ilość stron: 230
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-200-4862-9
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 45,90 zł
Często przyczną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków.
W publikacji Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach.
Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.
CZĘŚĆ OGÓLNA
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego
CZĘŚĆ SZCZEGÓłOWA
Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejBadanie OB polega na pomiarze szybkości opadania erytrocytów. Odczyn Biernackiego...
czytaj więcejMocznik to związek w organizmie człowieka, będący końcowym produktem metabolizmu...
czytaj więcejStężenie kreatyniny we krwi jest istotnym wskaźnikiem funkcjonowania nerek oraz...
czytaj więcej