EMULGATORY
- Wydawca: WNT
- Rok wydania: Warszawa 2001
- Wydanie: 1
- Ilość stron: 182
- Oprawa: miękka
- ISBN: 8320426618
32,94 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 22,94 zł
Polecamy tę książkę studentom poznającym dopiero tajniki nowoczesnej technologii żywienia i osobom pracującym w przemyśle spożywczym. Przedstawiono w niej regulacje prawne dotyczące stosowania emulgatorów w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Uni Europejskiej, które powinny obowiązywać u nas z chwilą przyjęcia Polski do Unii Europejskiej.
Rozdział 1
Emulsje i piany
Rozdział 2
Struktura molekularna
Rozdział 3
Emulgatory żywności
Rozdział 4
Produkty piekarskie
Rozdział 5
Produkty mleczarskie
Rozdział 6
Majonezy i sosy
Rozdział 7
Napoje
Słowniczek
Skorowidz
Opryszczkowate zapalenie skóry wywołuje charakterystyczne zmiany skórne, które...
czytaj więcejCukrzyca ciążowa to specyficzna forma cukrzycy, która rozwija się w trakcie ciąży,...
czytaj więcejChoroba Leśniowskiego-Crohna to schorzenie, które charakteryzuje się obecnością...
czytaj więcej